Synnytystrauma

Synnytystrauma ei ole sairaus tai vika.
Se on mielen ja kehon reaktio
sietämättömiin olosuhteisiin.

Kätilö SIlja HElinä

Sinulle, joka olet kohdannut synnytystrauman

Olen pahoillani siitä, mitä olet joutunut kokemaan. Se ei ole sinun syytäsi, eikä synnytyspettymyksen tai synnytystrauman tarvitse määrittää loppuelämääsi. Synnytystrauma ei ole sairaus tai vika. Se on mielen ja kehon reaktio sietämättömiin olosuhteisiin.

Synnytystrauman oireet voivat väistyä ja siitä voi parantua. Minä voin auttaa sinua siinä.

Synnytystrauma on kehollinen kokemus, eikä siihen välttämättä auta vain puheeseen keskittyvä terapia. Olen kehittänyt tehokkaan ja turvallisen kehoterapian synnytystrauman hoitoon. Menetelmäni pohjautuu tutkittuihin traumanhoitomenetelmiin ja kahdenkymmenen vuoden työkokemukseeni.

Työssäni maahanmuuttajien sairaanhoitajana kohtasin syvästi traumatisoituneita henkilöitä. Yksityisenä kätilönä olen hoitanut yli 2000 synnyttäjää ja perhettä uuden elämänvaiheen kynnyksellä. Mieluiten pyrin ehkäisemään trauman syntymisen, mutta kohtaan myös synnytystrauman kokeneita lempeästi, turvallisesti ja ammattitaidolla.

Voit lukea lisää synnytystraumasta, sen kehittymisestä ja hoidosta blogistani.

Palveluni sinulle raskausaikana

Tarjoan raskausajan valmennusta, jonka tavoitteena on mahdollisimman korkea psyykkinen sietokyky synnytyksen ajalle. Valmennus on jossa käydään läpi synnytyksen kulku sekä fysiologisesti että psyykkisen sietokyvyn näkökulmasta. Myös vauvan näkökulma on aina mukana.

Valmennuksessa kerrotaan tarkasti, mitä synnytyksessä tapahtuu sinulle ja vauvallesi. Saat tukihenkilösi kanssa loistavat työkalut synnytyskivun hoitoon ja fysiologisen synnytyksen edistämiseen tai lempeän sektion tueksi. Annan sinulle konkreettiset keinot koko synnytyksen ajalle, jolloin tiedät mitä teet ja mitä kannattaa välttää. Valmennan sinut ja synnytystiimisi timantinlujaksi yksiköksi, joka puhaltaa yhteen hiileen koko perheen parhaaksi. Kantavana teemana on Oma Keho, Oma Lupa!

Voit valita joko kahden tapaamisen synnytysvalmennuspaketin (2x2h) tai kattavamman Omakätilöpaketin, jonka pituuden määrität itse. Valmennus sopii myös yksin synnyttäville. Pakettiin kuuluu viikottainen tapaaminen, rentouttavat äänitteet ja jatkuva viesti/puhelintuki. Voit varata heti ilmaisen tutustumispuhelun, tai lähettää viestin, jossa kerrot tilanteestasi tarkemmin.

Palveluni sinulle, joka olet kokenut trauman

Synnytystrauman kokeneille tarjoan kokonaisvaltaista kehollista terapiaa traumaoireisiin. Kohtaan sinut lempeästi ja kannattelevasti. Saat tukea arjesta selviytymiseen, todellista apua traumaoireista irti pääsemiseen sekä keinoja saada kehosi ja mielesi palautumaan tasapainoisempaan tilaan. Saat käydä synnytyksesi tapahtumat läpi kanssani ja ymmärrät niitä sen jälkeen paremmin. Voit varata heti ilmaisen tutustumispuhelun, tai lähettää viestin, jossa kerrot tilanteestasi tarkemmin.

Olin hakenut apua pelkopolilta, neuvolapsykologilta, imetyspoliklinikalta ja pikkulapsipsykiatrian polilta. Silja, sä olit ensimmäinen joka todella kuuli ja ymmärsi tilanteen ja kokemukset mun näkökulmasta. Se helpotti siinä hetkessä.

Synnytystrauman kokenut asiakas

Käytämme kehoterapiaa, voimaannuttavia äänitteitä, mentaalivalmennusta, hypnoottisia harjoitteita ja muita tehokkaita traumaoireita hoitavia menetelmiä. Palveluni sisältää sovitun määrän tapaamisia ja jatkuvan viesti/puhelintuen prosessin ajan. Halutessasi voin hoitaa myös vauvasi kehoa traumatisoivan synnytyskokemuksen jälkeen.

Tapaamisten aikana voit kertoa synnytystarinasi, tulet nähdyksi ja validoiduksi sen kanssa. Saat selityksen mieltäsi kenties vaivaaville yksityiskohdille synnytyskertomuksessasi. Jo ensimmäisellä kerralla tehdään oloasi tasaavia harjoitteita. Seuraavien tapaamisten aikana jatkamme synnytystrauman käsittelyä kehoterapiaharjoituksilla, joilla voit vahvistaa omaa voimaasi ja itsemääräämisoikeuttasi. Saat käyttöösi hypnoottisia rentoutusäänitteitä, joita voit hyödyntää myös muussa elämässäsi. Harjoittelemme muuttamaan trauman tuomia uskomuksia positiivisemmiksi ja itseäsi kannatteleviksi. Lopulta luodaan katse tulevaan, elämään jossa voi olla vähemmän hankalia oireita.

Menetelmästä voi olla sinulle apua trauman oireisiin ja synnytyskokemuksen käsittelyyn. Sinulla on 24/7 tuki koko prosessin ajan, ja olen kanssakulkijanasi muutoksen keskellä.

Voin auttaa sinua vaikka heti synnytyksen jälkeen tai vielä vuosienkin päästä. Palvelu sopii myös raskauden aikana.

Palvelu ei sovi sinulle, jos sinulla on psykoottisia oireita. Suosittelen, että sinulla on voimassa oleva hoitokontakti mielenterveyspalveluihin prosessin aikana. Palvelu ei korvaa psykiatrin, psykologin tai psykoterapeutin antamaa hoitoa.

Kehollinen terapia traumoihin, hinnasto:

  • Yksittäinen tapaaminen 129€/60-90min min
  • Tapaamiset Tampereella
  • Synnytysvalmennus 340€/ 2x2h
  • Kysy lisää pakettihinnoista!
  • Räätälöidystä sisällöstä riippuen alv 0% tai 24%

Lue lisää synnytystraumasta blogistani!