Silja- Kuka minä olen

Kaikki laatuni näkyivät minussa jo pikkutyttönä. Jo lapsena aistini olivat herkät niin ihmisten tunteille, kuin sanomattomille viesteillekin. Se, että tiedostin ja hyväksyin sen osaksi itseäni, vei yli neljäkymmentä vuotta.

Vielä viime vuonna en olisi uskaltanut kirjoittaa tätä. Olisin pelännyt että minut leimataan hulluksi tai vähintäänkin hörhöksi. Enää en pelkää, minä tiedän mitä olen ja mitä koen, ja voin seisoa sen takana. Tiedän olevani taitava ja ammattitaitoinen kätilö-sairaanhoitaja, joka osaa pelastaa ihmishenkiä kliinisellä tehokkuudella ja toteuttaa tietoyhteiskunnan tavoitteita hyvästä hoidosta. Tiedän olevani kehollinen, voimakkaasti tunteva, seksuaalinen ja aistiva ihmisolento. Osaan ohjata muita samalle polulle, joka antaa niin paljon tähän ihmisenä elämiseen. Näen sinut ja itseni energeettisen kauniina ja upeana sieluna, ja se on suuri rikkaus. Nämä rinnakkaiset, sisäkkäiset todellisuudet eivät sulje toisiaan pois, vaikka nykyinen yhteiskuntamme ja elämisen malli niin haluaa uskotella. Tänä päivänä uskallan olla jokaiselta osaltani sitä mitä olen, ja avautua kasvulle aina vain enemmän, laajemmin.

Kätilöys

Asuin lapsuuteni Afrikassa, ja uteliaana lapsena työnsin nenäni myös niihin paikkoihin, mihin se ei kuuluisi. Viidakkoklinikan ovensuusta kurkkien näin ensimmäisen kerran lapsen syntymän, ja alle kymmenvuotiaan sieluun se teki lähtemättömän jäljen. Miten voikin maailmassa olla jotakin näin kaunista ja ihmeellistä?

Heti kun pystyin, lähdin opiskelemaan kätilöksi. Elämä tuli väliin, sain oman lapsen ja tein töitä sairaanhoitajana. Lopulta tein kätilöopintoni päätökseen ja valmistuin unelma-ammattiini. Lähdin pian valmistumisen jälkeen Australiaan. Haaveissani oli kuva kokonaisvaltaisesta kätilön työstä, jossa voisin hoitaa äitiä raskauden, synnytyksen ja imetyksen aikana. Perheellä tulee olla oikeus omaan tuttuun kätilöön koko tuoksi ajaksi. Australia antoi paljon oppia ja kokemusta erilaisista äideistä ja kulttuureista.

Nyt jatkan itseni näköisen kätilötyön toteuttamista. Omakätilöys, kanssakulkeminen ja hoidon jatkuvuus ovat tärkeitä teemoja työssäni. Opiskelen jatkuvasti lisää saadakseni keinoja luontaiseen hoitotyöhön.

Minulle on suuri kunnia saada olla kanssakulkijana silloin, kun äiti ja perhe kokevat uuden vauvan odotuksen ja syntymän. Haluan antaa perheille sen, mitä olen omalla matkallani oppinut- lempeyttä, lämpöä ja vahvuutta uuden elämäntilanteen kohtaamiseen.
Lähtökohtana hoidolle on aina äidin ja perheen omat toiveet ja toimintatavat, vastaan mieluummin niihin kuin latelen suosituksia ja rajoituksia. Autan mahdollisuuksien mukaan sillä ammattitaidolla, minkä olen vuosien varrella opiskelun ja kokemusten kautta saanut, viimeisintä tutkimustietoa hyödyntäen.

Omakätilö-järjestelmä ja mahdollisuus lempeään synnytykseen ja syntymään pitäisi mielestäni olla myös jokaisen suomalaisen äidin ja vauvan oikeus.

Tantra

Mikä minut vei Tantran polulle?

Aivan pienenä tyttönä kehoni oli uskomattoman, upean herkkä. Muistan alle kolmivuotiaana silitelleeni paljasta pyöreää massuani ja nauttien sen aikaansaamista väristyksistä. Veden tunne iholla, tuulen vire, teini-iässä ihastuksen hipaiseva kosketus saivat minut kokemaan ja tuntemaan voimakkaasti ja syvästi.

Elämä ja sen mukanaan tuomat ikävätkin kokemukset sulkivat minut monelta ihanalta aistimukselta. Ei tuntunut enää turvalliselta olla niin auki, tuntea niin paljon, rakastaa niin runsaasti. Laitoin itseäni tiedostamattani pienemmälle, etten olisi liikaa. Toistuvat traumaattiset tapahtumat sulkivat yhteyden kehon ja mielen väliltä. Myös kehoni otti osumaa synnytysten ja hoitovirheiden vuoksi.

Samalla luovuin – tietoisesti-seksuaalisesta halustani hankalan parisuhteen myötä. Sanon sinulle tässä ja nyt, älä sinä tee sellaista koskaan itsellesi. Mitä tahansa muuta voit antaa pois, mutta seksuaalienergia on elämän energiaa. Ilman sitä kuihtuu ja näivettyy, kuolee kuoreensa hitaasti.

Oloni huononi huononemistaan. Syytin itseäni typeristä valinnoista elämässäni. En kokenut enää MITÄÄN nautintoa. Hävettikin. Minä, joka olin hedelmällisyyden, luonnollisuuden ja äitiyden asiantuntija, olin tässä tilanteessa. 

Sitten sisuunnuin. En jumalauta suostu tähän. Jos olenkin menettänyt fyysisen nautinnon, minulla on vielä monta tasoa. Harjoittelen sitten energiaorgasmeja ja kosmista nautintoa, jos en muuhun enää kykene! Sopivasti sain tilaa etsiä ratkaisua- sairastuin ja vietin 4 päivää sängynpohjalla. Itkin ja manifestoin parempaa. Katsoin kaikki hämyiset tantravideot, mitä Youtubesta löytyi. Ilmoittauduin paikallisen opettajan kurssille. 

Siitä alkoi tantramatkani. Eivät keholliset haasteet tietenkään olleet yksin syyllisiä kriisiini. Oli vain vihdoinkin tullut aika kohdata omat traumani ja tulla ehjäksi. Ensimmäisen vuoden harjoittelin oman kehon tuntemista, rajojani ja tarpeitani. Se, että koin olevani tarpeeksi arvokas siihen, että minua pidetään lohduttavasti kädestä kiinni itkiessäni, vaati vuoden harjoittelun. Puolentoista vuoden jälkeen tunsin ensimmäisen halun värähdyksen koskettaessani toisen tantrikan käsivarren pehmeää sisäpintaa. Nyt, vuosia myöhemmin, sujahdan vaivattomasti energiaorgasmiin ja saan kokonaisvaltaista kehollista nautintoa helposti. Uskallan pyytää läsnäoloa, kun sitä tarvitsen. Voin rauhoittaa kehoni ja hermostoni oppimillani taidoilla. Kasvatan jatkuvasti kapasiteettiani kokea aina vain enemmän, laajemmmin ja syvemmin- oli kyse sitten tunteista, ihmisten välisestä yhteydestä, energiaolentona olemisesta tai kehollisesta nautinnosta.

Minulle tantra on kehon ja mielen harjoittamista, henkisen polun kulkemista ja oman ihmisyyden tutkimista. Uusimpina ulottuvuuksina minulle ovat avautuneet kanssasäätely ja ihmisten välisen yhteyden ihmeellisyys. . Neotantrassa tehdään erilaisia harjoituksia, jotka auttavat sinua pääsemään käsiksi syvällä uinuviin tunteisiin- niihin, jotka ovat oikeasti sinusta lähtöisin. Totutut tavat, ohjelmoinnit ja kaavoihin kangistuneet ajatusmallit kuoriutuvat kerros kerrokselta pois, ja jäljelle jää kaunis aito ihmisyys. Siitä kohdasta on helpompaa luoda yhteys omaan sisimpään ja muihin ihmisiin. Varjotyö eli omien haavojen ja ärsytyskynnyksen tunnistaminen on osa tantrista työskentelyä. Keho- ja hengitysharjoitusten myötä aistisi herkistyvät, ja voit kokea enemmän nautintoa- ehkä enemmän ja monimuotoisempaa kuin koskaan edes uskalsit toivoa todeksi.

Olen kouluttautunut tantrisen elämäntaidon valmentajaksi ja tantraohjaajaksi (Tantric Life Coach). Kätilötaustan ansiosta minulla on syvällinen ymmärrys erityisesti naisen seksuaalisuudesta, äitiydestä ja parisuhdearjesta lapsiperheessä. Haluaisin lisätä jokaisin ihmisen elämään nautintoa, rauhaa, yhteyden tunnetta ja kepeyttä. Tantra tuo minulle kaikkea sitä, ja vähän lisääkin. Voin opettaa sitä myös sinulle.

Energia ja Kehomielihoidot

Ensimmäinen muistikuvani energioiden aistimisesta on alle kouluikäisenä. Jo silloin tiedostin puhumattomia asioita, ja tiesin intuitiivisesti, millaisia laatuja ihminen tuo kohtaamiseen. Yhdeksänvuotiaana näin sattumalta synnytyksen. Koin syntymän hetken voimakkaan energeettisenä, ja aistin ihmisen keskuskanavan olemassaolon. Näin ja tunsin, miten synnyttävän naisen keskuksen läpi kulkee kimaltava energiavirta. Sitä pitkin lapsen sielu siirtyi materiakehoon, joka syntyi äidin materiakehosta. En ymmärtänyt näkemääni, tiesin vain, että olen nyt jonkun pyhän ja totuudellisen äärellä. Tuo tieto palasi minuun 35 vuotta myöhemmin, ja ymmärrän nyt, mitä aistin silloin.

Selkeämmät muistikuvat ovat parikymppisestä alkaen- saatoin tietää, mistä ihminen aikoi puhua, ennen kuin hän aloitti. Koin omassa kehossani kipuja, joita toinen kohta sanoitti kokevansa itsessään. Voimakkaimpia energeettisiä kokemuksia olivat avustamieni synnytyksen hetket, joissa oltiin jo ihmisen avun ulottumattomissa. Jostain syvältä käynnistyi energiapyörre, voimakas virtaus joka tuntui kääntävän tapahtumien suunnan. Henkilökohtaisessa elämässäni energiakokemukset ovat virranneet vapaimmin rakastelun ja surun hetkillä. Se tuntuu siltä, kuin kahden ihmisen välisen yhteyden lisäksi olisi auki se kolmaskin portti- keskuskanava, ja sitä myöten yhteys kaikkeuteen. Esikoiseni syntymässä avauduin keskuskanavan virtaukselle, mutta en ollut siihen silloin vielä valmis. Kokemuksen seurauksena todellisuudentajunikin meinasi järkkyä, mutta palauduin pian takaisin.

Vuosikymmeniä elin välittämättä tuosta yhteydestä, ja koitin jopa piilottaa sitä keskiluokkaisen virkanaisen roolin alle. Taistelin ollakseni kliinisempi, uskottavampi, virallisempi. Onnistuinkin, kai. Opiskelin samalla kehohoitoja- vyöhyketerapiaa ja akupuntiota. Hoitaminen tuntui kaavamaiselta, työläältä ja mekaanisten otteiden toistamiselta.

Kesällä 2022 olin itse energiahoidossa, ja sen aikana minuun aukesi tietoisuus ihmisen yhteydestä suurempaan energiaan. Näin sen konkreettisesti, yhtä todellisena kuin tuolloin pikkutyttönä. Minun kokemukseni on, että jokaisen meidän keskellä kulkee valon kanava, jota pitkin saamme energiaa, voimaa ja tietoa kaikkeudesta. Tuo kanava jatkuu lävitsemme maahan, jonka kautta yhdistymme sekä kollektiiviseen tietouteen että maan energiaan. Tuossa kanavassa asuu ikuinen sielu, se kuolematon minuus. Tämä ihmisen keho jonka olemme saaneet upeana lahjana maanpäälliselle matkalle, tiivistyy tuon kanavan ympärille ja saa siitä voimansa. Tietoinen mieli on kuin kalvona keskuskanavan ja materian välillä, operoiden tätä maallista matkakoteloa jota ihmiseksi kutsutaan. Toisilla kalvo on paksumpi eikä heillä ole kokemusta tai ymmärrystä sielusta ja sen valosta, toisilla se on ohuen ohut ja läpinäkyvä.

Kun ymmärsin ja koin tämän yhteyden, minulle avautui myös energeettisen parantamisen lahja. Käsissäni on voimakas tuntoaisti ja energia virtaa kauttani. En tee sitä itse, olen vain kanava, kuin hana joka käännetään auki voiman virrata. Harjoittelun myötä olen huomannut että hoito toimii mainiosti myös etänä. Tarkastelen auraa, energiakehoa ja havaitsen millainen se on. Kun keskityn, aura muuntuu pikkuhiljaa kirkkaaksi, ehjäksi ja joustavaksi. Koen kiitollisuutta siitä, että minun annetaannähdä ja kokea tämä. Minulle ihmiset näyttäytyvät sieluolentoina, kuin silkkiperhosen toukkina jotka roikkuvat koteloissaan, hitaasti yhdessä tuulessa heiluen. Kaikki me kiinnitymme kiiltävällä sielunlangallamme ylhäältä ja alhaalta, yhteydessä toisiimme ja kaikkeuteen. Tämänkertainen elämä maapallolla on siirtymäriitti seuraavan tason tietoisuuteen. Saamme eteemme erilaisia kasvun kohtia, jotta pääsemme eteenpäin.

Ole utelias ja avoin sille, mitä saat kokea.

Toivon sinulle rakkautta, rauhaa ja iloa, juuri niin paljon kuin sielusi sietää. Kiitos että olet ollut osana tarinaani tämän tekstin lukiessasi.

VALEHTELEMATTA VALOPÄÄ

Koulutus

Sairaanhoitaja AMK, Kuopio 2003

Kätilö AMK, Jyväskylä 2005

Imetysohjaajakoulutus, JAMK 2005

Refleksologiaopinnot, Medikanova 2011-2013

Raskausajan akunpunktiokoulutus, Debra Betts 2013

Rintojen omatarkkailukoulutus, ProMama 2013

Raskausdiabeteksen hoito, Diabetesliitto 2013

Raskausajan veriryhmäimmunisaatiot, SPR, 2013

Nutrition for Fertility, Pregnancy and Lactation, Cadence Health, 2014

Wild Heart Tantra-koulutus, Wild Heart Academy, 2017-2018

Solmu-parisuhdeneuvoja, Kataja Ry, 2018

Kosmeettinen akupunktio, IlonTuulia, 2022

Tantric Life Coach, Wild Heart Academy 2022

Seichim-energiahoitajakoulutus 2022-2023

Ensiapukurssi 16h, 2023

(*Refleksologian opinnot: Tasot 4/8; Koliikkivauvan hoito;
Naisen hormonaaliset ongelmat, lapsettomuus, raskauden ja synnytyksen refleksologinen hoito)

Ehdolla ”Australian Midwife of the Year” tunnustuspalkinnon saajaksi v. 2006 ja 2008

Tietosuojaseloste